Szablon stworzony przez Arianę dla Wioski Szablonów | Technologia Blogger | X X X | Menu górne by Blokotek

środa, 18 października 2017

"Strażnik domu Momochi" Aya Shouoto Tom 1 i 2


Autor: Aya Shouoto
Tytuł: Strażnik domu Momochi Tom 1 i 2
Rok Wydania: Tom 1 - 2015 Tom 2 - 2015
Wydawnictwo: Waneko
Kategoria: Komedia/romans/mitologia Japońska
Ocena: 9/10

poniedziałek, 16 października 2017

"Naznaczona" Anne Bishop



Autor: Anne Bishop
Tytuł: Naznaczona
Rok Wydania: 2016
Wydawnictwo: Initium
Kategoria: fantastyka/kryminał/komedia/urban fantasy
Ilość stron: 520
Ocena: 10/10

Uwaga!! Jeżeli nie czytaliście pierwszej części "Pisane Szkarłatem" drugiej "Morderstwo Wron" i trzeciej części "Srebrzyste Wizje" ta recenzja może być dla Was spoilerem!


sobota, 14 października 2017

Październikowy Mangowy UNBOXING



Hejo!
Czas na Październikowy Mangowy UNBOXING.

Spokojnie można powiedzieć, że mangi u mnie dostatek ;) 

No więc, przyszły do mnie.. tajemnicze dwie duże paczki. Nie wiedziałam za którą się zabrać. Ciekawość zżerała mnie od środka więc szybko je rozpakowałam. Czy Wy też, jak dostajecie nową książkę, wąchacie ją? Hm... ten zapach.. no ale ok, ok.. Czas otworzyć paczuszki ;)

czwartek, 12 października 2017

"Służąca Przewodnicząca" Hiro Fujiwara tom 1 i 2



Autor: Hiro Fujiwara
Tytuł: Służąca Przewodnicząca Tom 1 i 2
Rok Wydania: Tom 1 - 2014 Tom 2 - 2014
Wydawnictwo: Japonica Polonica Fantastica
Kategoria: Szkolne życie/romans/komedia
Ocena: 8/10

wtorek, 10 października 2017

3# Wywiad Agata Adamska "Łowca Czterech Żywiołów"

Hejo!

Zapraszam Was do wywiadu z genialną autorką "Łowcy Czterech Żywiołów" Agatą Adamską. Ta przemiła osoba, zgodziła się bym przeprowadziła z nią wywiad - za co bardzo dziękuję :) 


Z twórczością autorki spotkałam się przez przypadek na znanym każdemu portalu społecznościowym - facebooku. Miałam możliwość przeczytać i zrecenzować jej pierwszą książkę i nie żałuję. Ba! Jestem MEGA zachwycona, jej pomysłowością, fantazją, poczuciem humoru i tą wyobraźnią. Czułam się tak oczarowana, że w czasie czytania dzieła już prosiłam o rozmowę.



Jeżeli nie czytaliście powyższej jeszcze książki i wciąż się wahacie, zapraszam zatem do recenzji "Łowcy Czterech Żywiołów" i do przeczytania wywiadu :) Mam nadzieję, że się Wam spodoba. Zatem do dzieła ! 

niedziela, 8 października 2017

"Żniwiarz Czerwone Słońce" Paulina Hendel


Autor: Paulina Hendel
Tytuł: Żniwiarz Czerwone Słońce
Rok Wydania: 2017
Wydawnictwo: Czwarta Strona
Kategoria: fantastyka/urban fantasy/słowiańskie wierzenia/komedia
Ilość stron: 430
Ocena: 9/10

Uwaga!! Jeżeli nie czytaliście pierwszej części "Żniwiarz - Pusta Noc" ta recenzja może być dla Was spoilerem!

piątek, 6 października 2017

"Dengeki Daisy" Tom 1 i 2 Kyousuke Motomi



Autor: Kyousuke Motomi
Tytuł: Dengeki Daisy Tom 1 i 2
Rok Wydania: Tom 1 - 2011 Tom 2 - 2012
Wydawnictwo: Waneko
Kategoria: Szkolne życie/Tajemnice/romans/komedia/
Ocena: 10/10

środa, 4 października 2017

"Król Kruków" Maggie Stiefvater



Autor: Maggie Stiefvater
Tytuł: Król Kruków
Rok Wydania: 2013
Wydawnictwo: Uroboros
Kategoria: fantastyka/urban fantasy/dark fantasy/ młodzieżowe fantasy
Ilość stron: 490
Ocena: 7/10

poniedziałek, 2 października 2017

Podsumowanie Września


Hejo!

Początek października - oznacza to, że czas na podsumowanie września. Nie wiem jak dla Was, dla mnie to był chaos i duża ilość książek. Trochę od wydawnictw, trochę sama kupiłam. Co innego robić, jak pogoda jest byle jaka? Czytać! We wrześniu miałam mega dużo, świetnych i genialnych książek. Każda była na swój sposób indywidualna a jednak każda była fantastyką. Długo zastanawiałam się, jakie pozycję w tym miesiącu będą na moim podium. Po całonocnym dumaniu Ola, wraz z wewnętrzną małą Olą doszły do porozumienia. Łatwo nie było. Tak wiec, zaczynajmy!

sobota, 30 września 2017

Zapowiedzi październikowe




Hejo!

Zapraszam na mój pierwszy post o zapowiedziach październikowych - czyli co szykują dla Was wydawnictwa. Bez zbędnej paplaniny, zaczynajmy!