Szablon stworzony przez Arianę dla Wioski Szablonów | Technologia Blogger | X X X | Menu górne by Blokotek

poniedziałek, 21 sierpnia 2017

Anne Bishop "Morderstwo Wron"


Autor: Anne Bishop
Tytuł: Morderstwo Wron
Rok Wydania: 2014
Wydawnictwo: Initium
Kategoria: fantastyka/kryminał/ komedia
Ilość stron: 430
Ocena: 10/10

Uwaga! Jeżeli nie czytaliście pierwszej części "Pisane szkarłatem" ta recenzja może być dla Was spoilerem!

wtorek, 15 sierpnia 2017

"Łowca czterech żywiołów" Agata Adamska


Autor: Agata Adamska
Tytuł: Łowca czterech żywiołów
Rok Wydania: 2016
Wydawnictwo: Novae Res
Kategoria: fantastyka/urban fantasy/fantastyka młodzieżowa/komedia
Ilość stron: 330
Ocena: 8.5/10

piątek, 11 sierpnia 2017

"Zew Księżyca" Patricia Briggs



Autor: Patricia Briggs
Tytuł: Zew Księżyca
Rok Wydania: 2017
Wydawnictwo: Fabryka Słów
Kategoria: fantastyka/ urban fantasy / kryminał
Ilość stron: 420
Ocena: 9/10

poniedziałek, 7 sierpnia 2017

Sierpniowy UNBOXING



Hejoo!

To mój już drugi UNBOXING :)

Długo zastanawiałam się, jakie książki kupić. Przyznać muszę, że wybór był bardzo, ale to bardzo
trudny. Jednak wzięłam pod uwagę, recenzję innych czytelników, ciekawe historię, autorów i
oczywiście cenę. Wybrałam najtańsze księgarnie internetowe, które pod koniec lipca miały bardzo
ciekawą promocję. 

czwartek, 3 sierpnia 2017

"Fałszywy Pocałunek" Mary E. Pearson


Autor: Mary E. Pearson
Tytuł: Fałszywy Pocałunek
Rok Wydania: 2017
Wydawnictwo: Initium
Kategoria: fantastyka/ historia/ przygoda
Ilość stron: 540
Ocena: 8/10

niedziela, 30 lipca 2017

MAGICZNA KSIĘGARNIA BOOK TAG


Hejoo!

Zostałam nominowana do drugiego już Tagu ! Jestem bardzo szczęśliwa. Oznacza to, że ktoś mnie i mój blog zauważył. Znaczy to dla mnie naprawdę dużo. Zapraszam zatem do lektury:)

piątek, 28 lipca 2017

"Pisane Szkarłatem" 1 Tom Anne Bishop



Autor: Anne Bishop
Tytuł: Pisane Szkarłatem
Rok Wydania: 2013
Wydawnictwo: Initium
Kategoria: fantastyka/kryminał/ komedia
Ilość stron: 560
Ocena: 10/10

wtorek, 25 lipca 2017

Japonia od Tropików Okinawy po zabytki Kioto


Autor: Anna i Marcin Szymczakowie
Tytuł: Japonia od tropików Okinawy po zabytki Kioto
Rok Wydania: 2007
Wydawnictwo: TerraQuest
Kategoria:  album
Ilość stron: 400
Ocena: 6 /10

piątek, 21 lipca 2017

Na dzień przed ślubem


Autor: Hozumi
Tytuł: Na dzień przed ślubem
Rok Wydania: 2015
Wydawnictwo: Waneko
Kategoria:  książka obyczajowa / okruchy życia
Ilość stron: 190
Ocena: 9/10

poniedziałek, 17 lipca 2017

Jak poślubić wampira milionera



Autor: Kerrelyn Sparks
Tytuł: Jak poślubić wampira milionera
Rok Wydania: 2009
Wydawnictwo: Amber
Kategoria:  fantastyka / romans / krymianał / komedia
Ilość stron: 330
Ocena: 7.5 /10

sobota, 15 lipca 2017

2# Wywiad Monika Magoska-Suchar i Sylwia Dubielecka

"Jeśli decydujecie się poznać prawdę o przyszłości, to musicie pamiętać o tym, że każde wypowiedziane słowo staje się Przeznaczeniem. To, co zakryte, może się zmienić, ale raz ujawniona przepowiednia zawsze się ziści." Klątwa Przeznaczenia

Hejo!


Książka Moniki Magoskiej-Suchar i Sylwii Dubieleckiej "Klątwa przeznaczenia" weszła na nasz Polski rynek z wielkim "BUM"! Mimo, że to ich pierwsze dzieło wydane w 2017 roku, została sprzedana już ponad w 550 egzemplarzach. Podbiła serca nie tylko kobiet ale również i mężczyzn. Recenzję książki możecie przeczytać na moim blogu. Te wspaniałe kobiety prócz tego, że piszą już drugą część, założyły wspólny fanpage, gdzie dzielą się swoimi spostrzeżeniami dotyczące życia i pisania książki ze swoimi fanami. W życiu prywatnym są mamami i żonami. Wszędzie jest ich pełno, jak nie w internecie, tak można je spotkać na większych imprezach książkowych i fantastycznych w całej Polsce. Kilka dni temu miałam przyjemność przeprowadzić właśnie z nimi ten niesamowity wywiad. Odpowiedzi na moje pytania zaskoczyły mnie bardzo miło, ale również wzruszyły. Mam nadzieję, że i Wam się spodobają.